Castellum bygger i Stockholm Väst

mars 7, 2018 Fastigheter , Lager , Logistik
Castellum bygger i Stockholm Väst

Castellums första hus i logistikområdet Stockholm Väst. Foto: Castellum.

Castellum har påbörjat bygget av en lager- och logistikbyggnad i Brunna i Kungsängen utanför Stockholm. Fastigheten är den första delen i logistiksatsningen Stockholm Väst Logistikområde.

Investeringen beräknas uppgå till 140 mkr, inklusive tidigare genomförda markförvärv och påbörjade markarbeten om totalt 41 mkr.

Stockholm Väst i Brunna blir Stockholmsregionens nästa stora lager- och logistikområde, med närhet till de två europavägarna E18 och E4 flera etablerade företag inom service, handel samt lager och logistik.

Nyproduktionen på Mätarvägen 9, omfattar 8 800 kvm och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2019. Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt certifieringsmodellen Miljöbyggnad nivå silver.

– Castellum stärker kvaliteten i sin portfölj med en flexibel och modern lager- och logistikbyggnad i ett av Stockholms attraktivaste lägen. Dessutom i ett område där vakansgraden är låg och där vi genomför markarbeten för fortsatt expansion”, kommenterar Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Som en följd av hög efterfrågan bland stora industriaktörer och e-handelsbolag startar Castellum nybyggnation utan kund, men med god beredskap för anpassning under projektets gång. Fullt uthyrd bedöms investeringen generera intäkter om ca 11 Mkr.

 


Läs mer