Isländskt rederi öppnar godsterminal i Halmstad hamn

februari 16, 2016 Infrastruktur , Sjöfart , Transport
Isländskt rederi öppnar godsterminal i Halmstad hamn

Eimskip utökar sin verksamhet och öppnar en ny godsterminal i anslutning till Halmstad hamn.
Isländska rederiet Eimskip har sedan juli 2014 haft veckoanlöp till Hallands Hamnar Halmstad med egna fartyg. Nu utökar Eimskip sin svenska verksamhet och öppnar en godsterminal i Halmstad. Containertransporter i Halmstad har ökat markant på senare tid liksom transportmarknaden generellt.

– Eimskipterminalen i Halmstad blir navet i vår hantering av sjöfraktsändningar och den kommer att stärka vår svenska verksamhetsamt vara en del av Eimskips expansion i Skandinavien och i Norra Atlanten, kommenterar Thorsteinn Bjarnason, vd Eimskip Logistics AB.

Halmstad anses enligt Eimskip vara en av de bästa platserna i Sverige för godstransporter, och ligger på plats 11 på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 bästa logistiklägen 2016.  Mer än 65 000 containers passerar genom hamnen i Halmstad varje år.
Eimskipterminalen i Halmstad har en total yta på 11 000 kvm, varav 2 500 kvm är terminalbyggnad och tullager. Med denna nya godsterminal strategiskt placerad i direkt anslutning till hamnområdet kommer Eimskip driva en av de större terminalerna för denna typ av godshantering, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Eimskip kommer att kunna erbjuda lastning och lossning åt andra aktörer och varuägare, förutom den egna containerhanteringen.  Eimskipterminalen hanterar såväl hellaster som styckegodssändningar i samlastnings-containers. Terminalens relativt stora yta ger också möjligheter att hantera projekt- och speciallaster.

– Placeringen av vår nya terminal vid Hallands Hamnar Halmstad är perfekt för oss
som dagligen hanterar gods som ska transporteras till eller från Sverige. Den ger oss
också möjligheter att utöka vårt servicekoncept för containers gällande reparationer,
inspektioner, PTI och liknande, kommenterar Thorsteinn Bjarnason.
Med sin goda placering kommer terminalen att få en betydande roll i framtiden, menar bolaget, särskilt om ökningen av containers genom Halmstad hamn fortsätter.
Eimskip erbjuder sedan tidigare  terminalverksamhet i Helsingborg och kommer genom öppnandet av terminalen i Halmstad få markant utökad kapacitet. Utöver omlastning erbjuder Eimskip lagringsmöjligheter i både Halmstad och Helsingborg.
Eimskipterminalen i Halmstad kommer till en början att bestå av 9 medarbetare och
ledas av Holger Ullman.

 


Läs mer