Infrastrukturinvesteringar i Stor-Köpenhamn att vänta

november 22, 2018 Infrastruktur

Greater Copenhagen står inför flera viktiga investeringar i ny infrastruktur, inte minst Fehmarn Bält-förbindelsen. Därför står infrastruktur överst på dagordningen när parterna i Greater Copenhagen samlas till politiskt toppmöte den 23 november.

Modern och välfungerande infrastruktur är avgörande för Stor-Köpenhamns utveckling och tillväxt, och regionen ser fram emot viktiga beslut om framtidens infrastruktur.

I Tyskland förväntas Fehmarn Bält-projektet få myndigheternas miljögodkännande, medan den svenska och danska staten är i gång med att genomföra en strategisk analys av en framtida fast förbindelse mellan Helsingør och Helsingborg. Samtidigt undersöks möjligheterna för en Öresundsmetro, och Københavns Lufthavn genomgår en omfattande expansion, så den får kapacitet till 40 miljoner passagerare årligen.

Fehmarn är gamechanger

Greater Copenhagen-samarbetet har därför i år valt att hålla sitt årliga politiska toppmöte i infrastrukturens tecken.

– Den fasta förbindelsen under Fehmarn Bält blir en gamechanger för hela vår region, och det kommer den bli långt före förbindelsen står klar. För så snart byggandet går igång, börjar också verksamheter anpassa sig efter de möjligheter, tunneln kommer att skapa, kommenterar Heino Knudsen, Copenhagen & Skåne Committee’s ordförande.