Fler tågavgångar mot Belgien

mars 22, 2018 Infrastruktur , Miljö/CSR , Transport
Fler tågavgångar mot Belgien

Green Cargo ser ökade volymer mot Belgien. Foto:

Marknaden visar en stor efterfrågan på internationella tågpendlar. Green Cargo och belgiska Lineas har därför ökat upp antalet tågavgångar i den populära direktlinjen Belgium Direct mellan Sverige och Belgien.

– Vi skapar vi en ännu bättre produkt genom fler avgångar i båda riktningarna. Med fyra avgångar i veckan ökar vi tillgängligheten och kapaciteten som gör det lättare för kunderna att planera sina transporter. Kunderna får en snabbare transport och kortare vagnomloppstider, vilket också ökar effektiviteten i systemet, kommenterar Lennart Johansson, Manager Business Development, Green Cargo.

Belgium Direct startade 20 oktober 2016 och den 12 januari startade det fjärde omloppet mellan länderna, även volymerna i tågen ökar stadigt.

– Vi ser ett specifikt ökat intresse från kunder inom branscherna bil, kemi, papper och trä, samt från intermodala aktörer. För Lineas är denna produkt en del av vårt Green Xpress Network som fortsätter att växa för att förverkliga modalskiftet mot järnväg. Tack vare Belgien Direct kan vi också erbjuda andra direkta destinationer för svenska kunder, till exempel i Frankrike, Nederländerna och Spanien, kommenterar Sam Bruynseels, CCO Lineas.

Den 5 april 2017 bytte Green Cargo terminal för direktlinjen till Norra Hamnen i Malmö, vilket gav kunderna generösare in- och utlämningstider. Norra Hamnen ger en utökad service med större täckning, bra transittider och smidig hantering med CMP i Malmö som knutpunkt.

– Denna ökning av antal avgångar i Belguim Direct ser vi som en mycket god nyhet och vi ser fram emot att fortsätta det fina samarbete vi idag har med Lineas och Green Cargo, kommenterar Ann-Charlotte Halldén Åkeson – Key Account Manager, CMP.

 


Läs mer