Eskilstuna flygplats ska byggas ut

augusti 9, 2016 Infrastruktur , Logistiklägen

Eskilstuna Logistik och Etablering AB vill vidareutveckla Eskilstuna Flygplats tillsammans med entreprenören Resevaruhuset AB. En projektplan ska till före årsskiftet.

De båda bolagen har skrivit en gemensam avsiktsförklaring för att möjliggöra en fullt utbyggd flygplats som ska hantera frakt/gods/passagerartrafik samt privatflyg.

– Vi har länge velat utveckla logistikparken och flygplatsen och nu har vi hittat en part som vi tror kommer kunna förverkliga kommunens ambitioner om utbyggnad av flygplatsen, kommenterar Eskilstuna Logistiks vd Mikael Jonsson.

En projektplan kommer gemensamt tas fram och ambitionen är att fastställa den före årsskiftet 2016-17. Detta i sin tur kommer sedan resultera i ett fullt avtal mellan Eskilstuna Logistik och Etablering AB i egenskap av kommunens representant av flygplatsen och Resevaruhuset AB i egenskap av entreprenörs/konsortier initiativet.

– Det är för tidigt att kommentera ytterligare i nuläget då vi befinner oss i en uppstartsfas, därav har vi tecknat en avsiktsförklaring, fortsätter Mikael Jonsson..

– Det här ligger helt i linje med vårt beslut om att transformera oss från traditionell resebyrå till att bli ett globalt reselogistikföretag, kommenterar Resevaruhusets vd Jonas Gustafson.

Det gemensamma arbetet med projektplanen påbörjas efter sommarsemestrarna, berättar Jonas Gustafson.

– Klart vi är glada för att vi funnit samsyn för utvecklingen av flygplatsen, ett helt nytt kapitel i vår 50-åriga historia, känns helt rätt.

 


Läs mer