Byggstart för PostNords Örebro-terminal

augusti 15, 2016 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen
Byggstart för PostNords Örebro-terminal
Joakim Hedin, vd Bockasjö, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef PostNord, Kennth Nilsson, styrelseordförande Örebro kommun och Anders Holm, vd PostNord Sverige vvid spadtagssceremonin i torsdags. Foto Bockasjö

Joakim Hedin, vd Bockasjö, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef PostNord, Kenneth Nilsson, styrelseordförande Örebro kommun och Anders Holm, vd PostNord Sverige vid ceremonin i torsdags. Foto Bockasjö

Den 11 augusti togs första spadtaget för PostNords nya paket- och styckegodsterminal i Örebro, som ska stå klar nästa sommar.

Den nya anläggningen ligger strategiskt i Örebro med totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal för styckegods för optimal effektivitet. Allt ska stå klart i augusti 2017 och gå i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats i de nya lokalerna under hösten 2017. En orsak bakom bygget är den starka tillväxten inom näthandel, som ställer nya krav på hantering av gods och paket.

– Logistikbranschen hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, kommenterar Joakim Hedin, vd för Bockasjö som bygger terminalen för PostNords räkning.

Efter färdigställande ska fastigheten förvaltas av  bolaget Logistikfastigheter i Sverige AB, som ägs gemensamt av Bockasjö och tjänstepensionsbolaget Alecta och bildades i februari i år.

– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga paketbranschen. Den nya anläggningen i Örebro blir ett viktigt nav i vår verksamhet, kommenterar Anders Holm, vd på PostNord Sverige, som sedan tidigare hyr två av Bockasjös logistikcentra utanför Helsingborg.


Läs mer