Arlanda måste byggas ut och ersätta Bromma på sikt

april 12, 2016 Infrastruktur , Transport
Arlanda behöver få en fjärde landningsbana och planeringen måste börja nu, menar regeringens utredare Foto SAS

Arlanda behöver få en fjärde landningsbana och planeringen måste börja nu, menar regeringens utredare Anders Sundström. Foto SAS

Arlanda flygplats behöver en omfattande utbyggnad och Bromma flygplats har ingen framtid efter 2038. Det förklarade regeringens enmansutredare Anders Sundström på en webbsänd presskonferens den 11 april.

– Arlandas kapacitet måste ökas till det dubbla, sa Anders Sundström när han presenterar sitt slutbetänkande om att öka flygkapacitet och bostadsbyggande i Stockholmsregionen.

Sundström pekade på att Bromma flygplats mycket förmånliga arrendeavtal med Stockholms stad går ut 2038 och han anser att man inte kan räkna med att det avtalet förnyas.

Idag har ett enda flygbolag närmast monopol på Brommaflyget. Av passagerna idag flyger ca 50 % till och från Göteborg, Malmö och Umeå.

Tiden att ta sig in till city är i rusningstid t  o m längre från Bromma än med Arlandabanans 20 minuter.

-Arlanda behöver innan dess få en fjärde landningsbana. Detta är inget att gå och vänta på, planeringen måste starta nu, sa han.

Utredningen var från början tänkt att titta på möjligheterna att redan tidigare lägga ned Bromma flygplats och i stället bygga bostäder på området. Men efter att en riksdagsmajoritet bestående av de borgerliga och SD sagt nej till att utreda en nedläggning av flygplatsen, så ansåg sig regeringen tvungen att ge utredningen nya direktiv.

Den rödgröna majoriteten i Stockholms stadshus gav strax efter valet 2014 besked om att man vill stänga flygplatsen 2022 för att kunna bygga 20-30 000 välbehövliga bostäder. Därför tillsatte regeringen 2014 en utredning med denna inriktning. Statsminister Stefan Löfvén förklarade dock före valet att flygplatsen borde vara kvar.

 


Läs mer