Bygge tre för NCC i Brunna igång

april 13, 2016 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Bygge tre för NCC i Brunna igång
I mars tog Upplands Bros Kommunstyrelseordförande Camilla Jansson och NCC Property Developments vd Katarina Wåhlin Alm första spadtaget till Önskebrunnen. Nu inleds bygget av tredje etappen, Vattenbrunnen, där Edström flyttar in i februari 2017.

I mars tog Upplands Bros Kommunstyrelseordförande Camilla Jansson och NCC Property Developments vd Katarina Wåhlin Alm första spadtaget till Önskebrunnen. Nu inleds bygget av tredje etappen, Vattenbrunnen, där Edström flyttar in i februari 2017. Foto Lena Sonne

NCC börjar nu bygga sin tredje logistikfastighet i Brunna i Upplands-Bro kommun. Det är kunden Edström Logistics som utökar verksamheten i en ny fastighet på knappt 6 000 kvm intill den gamla.

Fastigheten, som går under namnet Vattenbrunnen, är alltså fullt uthyrd till Edström Logistics och ska stå redo för inflyttning i februari 2017.

– Vi lagerhåller och distribuerar varor åt ett 40-tal företag i Sverige. Det finns en stor efterfrågan på det vi gör och vår verksamhet växer. Därför är vi mycket nöjda med att kunna flytta in i en modern och specialinredd byggnad bredvid den vi redan hyr, kommenterar Mathias Niebel, vd på Edström Logistics.

Edström hyr omkring 7 000 kvm yta i NCCs första spekulationsbyggda projekt i Brunna, Hälsobrunnen, en fastighet på va 10 000 kvm som blev inflyttningsklar i december 2015. Restrerande yta i Hälsobrunnen hyrs av Svenskt Kosttillskott. Fastigheten ska miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM och får ungefär halverad energianvändning jämfört med äldre logistikfastigheter. Vattenbrunnen blir en “flexibel byggnad på 5 910 kvadratmeter med tio meter i takhöjd skräddarsydda lösningar för kunden” menar Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development.

– Det blev en bra lösning för Edström att utöka i en intilliggande fastighet. Kundanpassningen är främst personalutrymmen, men även måtten och takhöjden anpassas efter Edströms verksamhet, säger Olle Forsberg för Intelligent Logistik.

Vattenbrunnen är NCCs tredje projekt i Brunna, det andra bygget, Önskebrunnen, är en 14 000 kvm stor fastighet som byggs just nu och ska bli klar i december 2016. Bygget startade på spakulation, men NCC har precis skrivit kontrakt med första hyresgästen i fastigheten.

– Den första kunden kommer att hyra ungefär 3 000 kvm i Önskebrunnen, men jag kan inte berätta vem som kommer att hyra än, säger Olle Forsberg

Brunna hör till Stockholm Nord som ligger fyra på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 bästa logistiklägen 2016 Läget nära Stockholm och alldeles intill E18 gör det lätt för leveranser, kunder och medarbetare att ta sig dit. Det innebär också ett utmärkt skyltläge.

Av Hilda Hultén.

 


Läs mer