Ådalsbanan upp i Trafikutskottet

mars 21, 2012 Infrastruktur , Logistik , Miljö/CSR

Idag träffar Sollefteå och Kramfors kommuner riksdagens trafikutskott för att puffa för vikten av att rusta upp den sista delen av Ådalsbanan, Nyland – Långsele.

Före jul diskuterades banan vid ett möte i Sollefteå med de båda moderata riksdagsledamöterna Lena Asplund och Lotta Finstorp. Då var även representanter för Mondi och SCA med och de underströk hur viktig bandelen är för industrin.
Den 21 mars åker Representanter från Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen (S), oppositionsrådet Bengt Sörlin (M) och Kramfors oppositionsråd Bertil Böhlin (C) till Stockholm och träffar trafikutskottet för att på plats överlämna en skrivelse och argumentera för en renovering av Ådalsbanan prioriteras.
– Det är ett mycket bra tillfälle att informera om hur viktigt det är att rusta upp bandelen för att kunna höja hastigheten till 70 kilometer i timmen för att i första hand industrin skall kunna använda järnvägen för sina transportbehov. Sker en sådan upprustning är det inte uteslutet att kommunerna gemensamt ser över möjligheterna att starta persontrafik på banan, skriver Elisabet Lassen och Bengt Sörlin i ett pressmeddelande.
Mikael Ekholm, logistikansvarig på Mondi kommer också att delta vid mötet.
– Ådalsbanan är väldigt viktig för Mondi och om den skulle rustas upp så kommer de att utöka trafiken, säger Bengt Sörlin.
 

Källa: allehanda.se
 


Läs mer