Vägtransporter fortsätter öka

augusti 16, 2012 Forskning , Transport

Den globala vägtransportmarknaden väntas växa med 2,4 procent årligen under de närmaste fem åren, rapporterar CandM Research.

Branschen har sett en rejäl tillväxt de senaste fem åren, och trenden ser ut att hålla i sig, åtminstone till 2017. Det skriver marknadsundersökningsföretaget CandM Research in sin rapport Road Freight Transportation Services Market Report.

Enligt rapporten kommer vägtransportmarknaden se en årlig tillväxt på omkring 2,4 procent i ett Compound Annual Growth Rate (CAGR) och uppnå ett totalt markandsvärde på 2 021 miljarder dollar år 2017.

Marknadens inre tillväxt har drivits på av statliga incitament för grön teknikutveckling, vilket stärkt marknaden för hybridteknologier, samt den ökade efterfrågan på vägtransporter, driven av en blygsam ekonomisk tillväxt.
Branschen har tagit sig igenom flera svåra år. Höga bränslepriser har orsakat stor oro i industrin, samtidigt som recessionen, som inneburit lägre konsumtion och produktion, reducerat fraktvolymerna. I Storbritannien sjönk omsättningen två år i rad, men industrin återvände till tillväxt under 2011-2012 och förutspås fortsätta växa under 2012-2013, med omsättningsökningar på 3,4 procent till 23,8 miljarder dollar.

Många utmaningar kvarstår dock för branschen som förarbrist, höga driftstoppskostnader och infrastrukturkostnader.

 


Läs mer