Fraktkompaniet växer

augusti 16, 2012 Logistik , Produktion , Transport

Fraktkompaniet, med huvudkontor i Göteborg, har slutit avtal med den stora internationella pappers- och förpackningsgrossisten Antalis och växer därmed ytterligare, både i Göteborg och Stockholm.

– Det ger oss ytterligare lagerutrymme i Göteborgsområdet och därmed möjligheter att ta in nya kunder, säger Anette Yngvesson, vd och grundare av Fraktkompaniet.

Fraktkompaniet startades så sent som år 2006. På bara sex år har logistisk- och transportföretaget gått från noll till en beräknad omsättning i på 150 miljoner kr år 2012. Antalis är Europas ledande grossist inom pappers- och förpackningsområdet. I Sverige har företaget en ledande position på pappersmarknaden och växer snabbt
inom förpackningsområdet.

Avtalet gäller för västra Sverige  från den 1 september. Fraktkompaniet tar då över Antalis regionlager på Hisingen, de tre distributionsbilarna och personalen på 5 anställda.

– Avtalet innebär att vi tar över Antalis logistikverksamhet vilket ger oss möjligheter att ta in nya kunder i vårt nya lagret på Hisingen, säger Anette Yngvesson.

För Antalis möjliggör avtalet en fortsatt expansion inom packaging och storformatsmedia.

– Vi har vuxit framför allt inom konsumtionsvaror och bygghandel, både i Göteborg och Stockholm, säger Anette Yngvesson till Intelligent Logistik.

Avtalet innebär att det redan snabbväxande Fraktkompaniet nu växer ytterligare. Under 2012 har företaget fått ett 10-tal nya kunder, främst i Stockholmsområdet, där Fraktkompaniet etablerade sig för snart två år sedan. Mellan år 2010 och 2011 ökade omsättningen från 80 till 120 miljoner kronor och i år har den ökat ytterligare och beräknas bli 150 miljoner. Ca 10 procent av omsättningen gäller ren tredjepartslogistik.


Läs mer