Prevas förvärvar nätverkskompis för bättre produktionseffektivitet

april 2, 2013 Forskning , IT/Teknik

Det började med ett tips genom nätverket Compare att Prevas kunde hjälpa Psiam med mobila lösningar. Samarbetet blev så lyckat att företagen nu blir ett, när Prevas förvärvar Psiam.
– Vi har haft ett mycket positivt samarbete med Prevas i utveckling av mobila lösningar och det känns riktigt bra att gå samman med ett företag med så bra branschrykte. Det gäller att kombinera det lilla företagets flexibilitet och följsamhet med fördelarna i en större organisation vad det gäller tillgång på resurser, kommenterar Tord Svanqvist , vd i Psiam med verksamheter i Karlstad och Oslo.
– Med Psiams specialistkompetens inom IT-lösningar för underhåll får vi ett mer heltäckande erbjudande inom industriell IT. Vi ser stora möjligheter till produktionseffektiviseringar hos våra kunder genom integration av underhålls- och produktionssystem samtidigt som vi får nya kunder i hela Norden, säger Erik Widing, konsultchef på Prevas i Karlstad.
Tord Svanqvist betonar vikten av att inte begränsa sig till sitt eget erbjudande och sin egen leveranskapacitet när det gäller att utveckla sina affärer – speciellt utanför regionen.
– Därför betraktar jag alla företag i Compare som ‘friends in business’ . Därför är det viktigt att ha Compare som en gemensam nod i nätet av affärsmän som snabbt och effektivt, och utan särintressen, kan sammanföra oss i konstellationer tekniskt
och affärsmässigt för att ta affären.
– Ett litet samarbete kan bli större och till och med leda till en sammanslagning som i fallet Psiam och Prevas.


Läs mer