Årets största nyrekrytering inom logistik har börjat

april 2, 2013 Arbetsmarknad , Fastigheter

Personalrekryteringen har börjat till årets största svenska nysatsning inom logistikområdet. Den nya postterminalen i Hallsberg har nu rekryterat sina chefsbefattningar. I april kan intresserade börja söka jobben här.

Projektledaren Magnus Larsson, nu också terminalchef i Hallsberg, berättar för nättidningen Sydnerike att bygget är klart och att man nu installerat maskinparken.

– Nu har vi tagit över byggnaden och installerar alla maskiner, säger Magnus Larsson.

Nu har ledningsorganisationen byggts upp med produktionschefer och produktionsledare. Den rekryteringen var klar i början på mars.

Nu i april fortsätter man med rekryteringen av terminalpersonal, Då ska också de anställda på de avvecklade terminalerna i Västerås och Karlstad ha bestämt sig för om de vill flytta med till Hallsberg. Under sommaren kommer personalen att utbildas.

Ytan på¨lokalen är 26 800 kvm stor. Det blir cirka 350 personer som kommer att arbeta där. De blir framförallt eftermiddags, kvälls- och helgpass. Terminalen ska vara i drift 29 september i år.

Den nya postterminalen i Hallsberg får toppmodern teknik. Terminalen kommer att serva 52 000 företagskunder och 650 000 privatpersoner i 55 kommuner i och omkring Örebroregion. Terminalen blir också en viktig del i det terminalnät som säkrar att hela Sverige, från Ystad till Kiruna, kan kommunicera med fysiska
försändelser.