Kinesiskt intresse för svensk logistik

mars 22, 2012 Forskning , Logistik , Miljö/CSR

En delegation från Kina besökte Södertörns högskolas logistikutbildning den 19 mars för att få veta mer om svenska logistiktrender och miljölogistik.

En omkring tjugo man stark delegation från sydöstra Kina, bestående av borgmästare och ledande statstjänstemän från en region med 11 miljoner invånare, besökte Södertörns högskola den 19 mars.

Anledningen till Sverigebesöket var att man för diskussioner med ett stort svenskt företag om ett hamnbygge i Kina. Samtidigt passade besökarna på att besöka logistikprogrammet vis Södertörn för en rundvandring och föreläsning om utveckling och aktuella trender inom logistikområdet i Sverige samt en föreläsning om miljölogistik.

– Det är glädjande att de känner till vår utbildning och vill komma hit för att höra hur vi tänker kring logistik, säger Göran Grape, lärare på logistikutbildningen och arrangör av besöket i ett pressmeddelande.

Utbildningen vid Södertörns högskola är en 3-årig kandidatutbildning i Logistik och ekonomi med tydligt miljöfokus.

– Vi har fått möjlighet att visa upp att vår utbildning stämmer överens med de trender som råder inom logistikområdet. Det ger oss en sporre att bli ännu bättre, när vi ser detta intresse.