Järnvägstransporterna minskar även i USA

september 7, 2016 Forskning , Infrastruktur , Miljö/CSR , Transport

Paketmarknaden växer dramatiskt, järnvägstransporterna minskar och logistikkostnaden utgör närmare 8 % av USA:s BNP.  Det visar den senaste ”State of Logistics Report” som presenters i september.

Den 13 oktober anordnar logistikföreningen Plan och det globala supply chain-nätverket CSCMP (Council of Supply Chain Management Professionals) ett transportseminarium i Stockholm med fokus på bland annat miljöfrågor i transportbranschen.

En av huvudtalarna är CSCMPs globala ordförande Kevin Smith, som kommer att presentera resultaten i den 27 upplagan av ”State of Logistics Report”. Rapporten, som utarbetats av CSCMP, A.T. Kearney och Penske Logistics, presenteras för första gången vid CSCMPs globala konferens i Orlando i slutet av september.

Rapporten visar bl a att den samlade logistikkostnaden i USA utgör närmare 8 procent av USAs BNP. Den visar också att paketmarknaden växer dramatiskt och att järnvägstransporterna i USA minskar. Även om rapporten gäller USA kan paralleller dras till logistiktrenderna i Europa och även Sverige.

Nätverket CSCMP har varit verksamt i över 50 år och har ca 9 000 medlemmar världen över. Den årliga huvudkonferensen som i år arrangeras i Orlandoväntas locka ca 3 000 besökare.


Läs mer