Sportamore gör storetablering i Eskilstuna

september 8, 2016 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Sportamore gör storetablering i Eskilstuna
Så här ska Sportamores nya Eskilstunalager se ut.

Så här ska Sportamores nya 23 000 kvm stora Eskilstunalager se ut. Bild: Bockasjö

Fastighetsutvecklaren Bockasjö bygger 23 000 kvm lager åt e-sportbutiken Sportamore i Eskilstuna. Fastigheten hyrs ut på ett långt kontrakt och lagerytorna kan fördubblas framöver vid behov.

Näthandlaren Sportamorehar vuxit ur sitt 11 000 kvm stora lager i Spånga utanför Stockholm. Nästa år fördubblar bolaget sin lageryta, i och med ett nytt långsiktigt hyresavtal med fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö, som bygger ett nytt logistikcenter åt Sportamore. Den nya anläggningen ligger strategiskt i Eskilstuna Logistikpark med totalt 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ska stå klar i juli 2017.

− Flytten av lager- och logistikverksamheten till en modern anläggning i Eskilstuna Logistikpark ger Sportamore rätt förutsättningar för såväl fortsatt tillväxt som för effektivare logistik och ökad skalbarhet, kommenterar Sportamores vd Johan Ryding.

Expansionen är säkerställd genom att fastigheten kan byggas till med lika mycket yta. Mikael Jonsson, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB, välkomnar etableringen:

-Den är  positiv för hela regionen. Det kommer att bidra till nya arbetstillfällen i Eskilstuna och stärker Eskilstuna Logistikpark som en bra plats för att klara en effektiv och hållbar logistiklösning för snabbväxande företag.

Den nya anläggningen kommer efter uppförandet att övertas av Bockasjös och Alectas gemensamma förvaltningsbolag Logistikfastigheter i Sverige.

Av Hilda Hultén


Läs mer