Centiros vd om värdeinnovation på årets Plan-konferens

Centiros vd om värdeinnovation på årets Plan-konferens

Niklas Hedin, vd på internationellt uppmärksammade Centiro, ser fram emot att träffa branschkollegor efter föreläsningen på årets Plan-konferens. Foto Centiro

Det internationella framgångsfenomenet Centiro i Borås, som bygger IT-stöd för logistikprocesser och transportadministration, vinner ständigt nya internationella utmärkelser. På Plan-konfernensen den 16 april ska Centiros vd Niklas Hedin prata om logistikens roll inom värdeinnovation.

Boråsföretaget Centiro utmärker sig ofta i internationella sammanhang Under flera år har företaget rankats som en av de bästa arbetsplatserna i Europa av Great Place to Work. I år är bolaget finalister i European Business Awards i kategorin ”RSM Entrepreneur of the Year” och Centiros vd Niklas Hedin fick nyligen priset för Bästa internationella tillväxt i Ernst & Youngs entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year. Juryns motivering löd:
“Niklas Hedin är en pionjär inom sitt område. Genom att identifiera ett problem och utveckla en unik lösning har han uppnått en lönsam och organisk tillväxt. Produkten används av företag i 65 länder och siktet är inställt på fortsatt tillväxt. Årets vinnare brinner – inte bara för sina medarbetare, utan även för kundernas logistikprocesser.”

Verktyg för värdeinnovation
Årets Plan-konferens hålls i Södertälje den 15-16 april. Under två dagar hålls studiebesök, workshops och en heldagskonferens med intressanta talare. Förutom Centiro medverkar företag som Volvo, AstraZeneca, ABB, Gartner och IKEA. Fokus ligger på kunskapsbygge och nätverkande inom logistik. Niklas Hedin ska bland annat prata om e-handelns påverkan på logistikens utveckling.
– Jag kommer också att tala om innovation, på vilket sätt supply-chain i allmänhet och logistik i synnerhet kan användas för värdeinnovation.
Varför är logistiken så viktig för e-handelns utveckling?
– Logistik är ett av de sätt som ett varumärke skapar en upplevelse för sin kund – det är inte enbart en nödvändig funktion som skall utföras till lägsta pris – det är en del i en helhetsupplevelse som vi har döpt till The Full Circle Brand Experience.

Intressant talarlista
Vad ser du mest fram emot under PLAN-konferensen, förutom ditt eget föredrag?
– Att byta idéer i pausen med likasinnade och ta del av energin som alltid uppstår i mellanrummen. Talarlistan är också intressant, kan definitivt tänka mig en kopp kaffe och ett samtal om nutid och framtid med alla av dem.
Centiro får ofta utmärkelser för sin goda arbetsmiljö, har du några tips hur man skapar en bra arbetsplats?
– Det låter enkelt, men är svårt på många håll. Vi ser alla medarbetare som ledare och värdesätter allas kompetens. Vi har en genomtänkt idé runt strategi, organisation och hur ett ledarskap med hjärta, hjärna och ryggrad måste verka för att skapa förtroende och engagemang. Enligt Niklas Hedin är det centralt att involvera medarbetarna.
– Men inte på det klassiska koncensus-viset, vi hanterar engagemanget och energin på ett modernt sätt, där order transparens och gränslöshet verkligen betyder det.
– Vi hanterar också lärdomar och misstag på ett sätt som inte är vanligt. Det gäller att skilja på känslan av besvikelse och den fantastiska tillgången i form av lärande som finns i misstaget.

Av Hilda Hultén

Läs mer om plan-konferensen här


Läs mer