180 logistiker nätverkade på Supply Chain Conference

september 8, 2014 Forskning , Inköp , IT/Teknik , Logistik

För nionde gången arrangerade Optilon sin årliga Supply Chain Conference i Stockholm den 3-4 september.  

Den andra dagen som är en öppen konferens, den 4 september samlades över 180 deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Polen, Italien, USA och Ryssland för att nätverka och lyssna på de inbjudna talarna.
– Det är roligt att vi har så många deltagare i år och att både de och talarna är så internationella, säger Richard Barkevall, vd för Optilon.
Bland de internationella talarna fanns Lora Cencere, USA, grundare av det välkända Supply Chain Insights och Donald Hicks, USA, grundare och partner i Llamasoft.
Från Italien kom Alberto Boninsegni, från Danone SPA.
Emelie Raba, supply chain-analytiker på Tetra Pak, talade om hur företaget använder simulering och optimering för att uppnå tydliga förbättringar i sin försörjningskedja.

Joseph Shamir, CEO, Tools Group talade om den nya teknologi som krävs för att bemästra ett nytt industriellt landskap.
Särskilt stor uppmärksamhet väckte Peter Carlsson som siste talare. Han är globalt ansvarig för det nya och omsusade elbilsföretaget Tesla Motors i Kalifornien och ansvarig för global supply för modellen Tesla S och för den kommande “folkbilen” Tesla X, som sätts i produktion 2017.
Att hitta nya leverantörer nya, hållbara materiallösningar och att både minska leverantörsnätverkets kostnader drastiskt och tillverkningens CO2-avtryck är utmaningen.
– Den här årliga konferensen är mycket intressant både som kunskapsförmedlare och för nätverkande, tyckte Roger Lindau, ansvarig för ABBs logistik och transporter i Nordeuropa och som varit med på många av de tidigare konferenserna.


Läs mer