UPS bygger ut för fler paket i Jönköping

september 28, 2016 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Idag inviger UPS sin uppdaterade, dubbelt så stora paketanläggning i Jönköping. “Jönköping har en idealisk position i södra Sverige” säger UPS Norden-vdn Chema Odriozola.

UPS inviger den 28/9 sin uppdaterade och utbyggda paketsorteringsanläggning i Jönköping. Invigningen innebär ytterligare ett steg i UPS satsning i Europa, där logistikjätten ska investera 17 miljarder på sitt europeiska transportnätverk fram till 2019. Paketsorteringsanläggningen är nu dubbelt så stor och får en fördubblad sorteringskapacitet.

– Jönköping har en idealisk position i södra Sverige och är en stark strategisk knutpunkt, nära till stora distributionscentraler. Vi expanderar för att tjäna det växande behovet hos våra kunder och för att kunna fortsätta, att på ett tillförlitligt och effektivt sätt, ansluta dem till destinationer i Sverige, Europa och övriga världen, säger Chema Odriozola, vd för UPS Norden.

Den utbyggda sorteringsanläggningen är en del av UPS pågående satsning i Europa. Logistikjätten  ska investera 17 miljarder i sitt europeiska transportnätverk fram till 2019. Den nyinvigda anläggningen har fördubblats i storlek och sorteringskapacitet, från ca 2000 kvm till 5000 kvm och från 1200 paket i timmen till 2500 paket i timmen. Den utökade driftytan innebär också plats för totalt 53 fordon som nu kan köra in i anläggningen och parkera för effektivare lastning och lossning.

Anläggningen i Jönköping blir nu UPS näst största, sett till verksamhetsyta, i Sverige.

Tidigare i år lanserade UPS sitt svenska nätverk för tjänsten UPS Access Point. UPS Access Point ger upptagna konsumenter chansen att plocka upp och lämna av paket vid lämpliga platser när det passar deras schema.


Läs mer