Trappar upp logistiken

mars 13, 2012 Fastigheter , Logistik , Produktion

Trapptillverkaren Eurostair Produktion AB i Säffle har byggt en ny 1 200 kvm stor logistikhall som förbättrar lagerhållning och godshantering. Bygget har kostat fyra miljoner kronor.

Ståltrappsproducenten Eurostair AB med huvudkontor i Karlstad har byggt en ny logistikhall på totalt 1 200 kvadratmeter vid företagets tillverkningsanläggning i Säffle.
– Syftet är att vi ska förbättra lagerhållningen och godshanteringen som hittills har skett utomhus vilket de senaste vintrarna har skapat problem för oss. De senaste årens ökade produktion har inneburit att vi måste förbättra logistiken och den nya hallen skapar verkligen de möjligheter som vi behöver, säger Stefan Belsing, vd på Eurostair Produktion, till Säffletidningen.
Bygget påbörjades i höstas och byggnaden är klar, nu återstår elinstallationer och asfaltering av ytorna utanför byggnaden. Kostnaden för projektet uppgår till cirka fyra miljoner kronor.

– Vi har dessutom förberett så att vi inom några år även ska kunna sköta all paketering i den nya hallen, säger Stefan Belsing, som tillägger att företaget har ett stabilt orderläge och full sysselsättning.
– Lågkonjunkturen är kännbar men har inte inneburit några problem för oss. Att ägaren Tor Pedersen har en långsiktig strategi och gör den här stora investeringen är också en följd av att vi har haft fortsatta framgångar på försäljningssidan.
Eurostairs tillverkar främst ståltrappor, men även plattformar, gallerdurkar, ramper och stegar för olika användningsområden. Försäljning sker främst i Sverige och Norge, där företaget nu expanderar.
– Det är en jättemarknad där vi redan haft säljframgångar och mycket tyder på att vi kommer få ännu mer att göra i Norge.