Fyra års fängelse för Skaraslättens fd vd

mars 13, 2012 Åsikt , Logistik , Transport

Det blev hårda straff för flera av huvudmännen i den s k Skaraslättshärvan när domen meddelades. David Strid, tidigare vd för Skaraslättens Transport, dömdes i fredags till fyra års fängelse och tio års näringsförbud för grovt skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Göteborgs Tingsrätt dömde den 34-årige huvudmannen i den så kallade Skaraslättenhärvan på samtliga åtalspunkter för brottslighet i bolagen GCT Containerdepå och Quatron. Åklagaren hade yrkat på fem års fängelse samt näringsförbud.

”David Strid har gjort sig skyldig till omfattande ekonomisk brottslighet av sådan art och med ett så högt straffvärde, att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga”, skriver tingsrätten.

En 34-åring från Hjo, som genom sitt bolag Chaufförshjälpen samarbetat med David Strids bägge bolag, dömdes till 3 års fängelse och sju års näringsförbud för medhjälp till grovt skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll, samt för grovt bokföringsbrott, grovt bidragsbrott och olovlig körning.

En 37-årig göteborgare dömdes till ett års fängelse och fem års näringsförbud för grovt bokföringsbrott samt medhjälp till de åtalspunkter David Strid dömdes på.

En 45-åring i Partille dömdes för medhjälp till skattebrott, men friades i övrigt.

En 42-årig man från Skövde dömdes till samhällstjänst för medhjälp till skattebrott. Den man från Vårgårda som åtalats och där åklagaren ville ha näringsförbud friades dock av tingsrätten, liksom en 48-årig man från Tågarp.

Läs mer:

”Egenföretagare” med slavavtal dumpar transportmarknaden

 


Läs mer