Sportamore lanserar ny affärsmodell och fördjupar samarbetet med Adidas

oktober 19, 2018 E-handel

Sportamore.se tar nu nästa steg i utvecklingen av kunderbjudandet och lanserar en ny affärsmodell och teknisk plattform där Adidas blir första strategiska partner.

Plattformen möjliggör för leverantörer att sälja och leverera varor direkt från eget lager till konsument via Sportamores kundgränssnitt. I en första fas har en handfull leverantörer inviterats att delta och Adidas blir första strategiska partner att sälja varor under denna affärsmodell.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera Adidas, en av världens största leverantörer av sportartiklar, som första strategiska partner för vår nya tekniska plattform. Detta innebär att våra kunder får tillgång till ett bredare produktutbud än tidigare samtidigt som vi adderar djup till delar av det sortiment vi själva saluför utan ökad kapitalbindning. Affärsmodellen är ett spännande komplement till existerande affär och minskar det relativa kapitalbehovet, något som blir extra betydelsefullt i en kraftig tillväxtfas. Samtidigt låter modellen också leverantörer nå ut till marknad med ett större sortiment än vad som annars varit möjligt. Vi är övertygade om att vi kommer se fler både stora och små leverantörer intressera sig för denna modell framåt, kommenterar Johan Ryding, vd på Sportamore.