Satsning kan ge 150 nya jobb i hamnen

december 21, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen , Produktion

Schenker Logistics lager på 50 440 kvadratmeter vid Landvetter flygplats är redan fullt och går inte att bygga ut mer. Nu byggs ett nytt storlager vid Göteborgs hamn som väntas ge uppåt 150 nya jobb.

– Tillsammans med Göteborgs hamn bygger vi nu ett nytt logistikcenter på 24 000 kvadratmeter precis intill hamnen i Arendal, kommenterar Mats Olsson, vd på Schenker Logistics i ett pressmeddelande.
Det nya logistikcentret ska stå klart i december 2013. När byggnaden är på plats beräknas verksamheten sysselsätta mellan 100 och 150 personer.
– Läget är perfekt för gods som kommer in via hamnen, och eftersom vägnätet är under utbyggnad kommer det att bli ännu bättre, säger Mats Olsson.

– Det är mycket positivt att Schenker Logistics – en av de största spelarna inom logistik och transport – nu etablerar sig precis intill oss. Det nya logistikcentret kommer att generera nya importvolymer och stärker vår position som hela Sveriges hamn, säger Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs hamn.

Logistik- och lagerbranschen är en marknad som växer kraftigt i Sverige – främst i Göteborgs- och Stockholmsregionen. Med det nya centret stärker och dominerar Schenker Logistics nu marknaden för tredjepartslogistik i Göteborg.
– Göteborg har ett idealiskt logistikläge för stora importkunder. Närheten till hamnen och övrig infrastruktur gör att man når storstadsområdena Stockholm, Oslo, Malmö/Köpenhamn och Göteborg inom ett dygn, säger Mats Olsson.

Det nya byggs enligt ”Green Building”-krav, där energianvändningen är minst 25 procent lägre än kraven i Boverkets byggregler (BBR).
Bland annat minskas förbrukningen av elektricitet och värme genom extra isolering i tak och väggar.


Läs mer