Rutger Arnhult tar åter över som vd för Corem

maj 2, 2023 Fastigheter

Corems grundare Rutger Arnhult, återtar vd-rollen i bolaget efter elva år och mångåriga vd:n Eva Landén blir åter vice-vd.

Han säger till tidningen Fastighetsnytt att bolaget, med en del försäljningar, vill “stärka bolagets finansiella ställning.”

– Intresset för logistik är fortsatt starkt, men vi ser även exempel på rekordnivåer på välbelägna kontorsfastigheter i Stockholm.

Han kommenterar även finansieringsläget, särskilt intresset från bankerna att ta över en del belåning från obligationsmarknaden.

– Finansiering i bank fungerar alldeles utmärkt medan obligationsmarknaden är fortsatt svag även om vi kan skönja vissa förbättringar.

I december 2022 lämnade Rutger Arnhult som VD för Castellum i Göteborg efter mindre än ett år. Han har också sålt av hela sitt innehav i fasitghetsjätten.

– Framgent blir det fullt fokus på Corem Property Group som ju i dag är en sammanslagning av Klövern och Corem.

En  lärdom han nämner är”att inte förlita sig på ränteprognoser, Riksbank och så vidare, och räkna med att mycket kan förändra sig väldigt snabbt och att uttalade sanningar snabbt kan komma på skam”.

Rutger Arnhult äger själv via bolag ca 38 procent i Corem Property Group. Aktierna i Corems olika tappningar har på ett år backat ca 60 procent på Stockholmsbörsen.

Under Riksbankens lågränteperiod visade Corem en  stadig vinst, men i år går koncernen med förlust.