PostNord TPL satsar stort i Norrköping – Nytt lager skapar nya jobb och möjligheter

PostNord TPL – marknadsledare inom tredjepartslogistik – bygger just nu ett nytt lager i Norrköping. Lagret, som planeras vara i drift från april nästa år, kommer att omfatta cirka 62 500 kvadratmeter och fungera som hem för både befintliga och nya kunder.

PostNord TPL har under flera år behövt mer utrymme för sin verksamhet på grund av ökad efterfrågan. Det nya 62 500 m2 stora lagret kommer att ge företaget möjlighet att expandera, bli mer kostnadseffektivt och anpassa sig till kundernas behov. Satsningen på den befintliga kunden Stadium Outlet kommer också att bidra till fler arbetstillfällen. Totalt förväntas personalstyrkan öka med cirka 50 medarbetare från nuvarande 400 anställda.

– Det nya lagret är inte bara viktigt för oss, utan också positivt för Norrköping som region. Det innebär tillväxt för vår verksamhet och skapar möjligheter för lokala företag och arbetstagare. Vi kan nu erbjuda nya kunder en flexibel lagerlösning som uppfyller framtidens krav på automatisering, miljöcertifiering och energieffektivitet. Dessutom ger Norrköpings geografiska läge oss fördelar för att attrahera nya kunder och expandera befintliga samarbeten, som med Stadium,” förklarar Daniel Eriksson, regionchef på PostNord TPL.

Norrköping erbjuder goda förutsättningar för effektiv logistik för företag med kunder i Sverige och övriga Norden. Stadens strategiska läge med välutvecklade förbindelser via tåg, flyg, båt och bil, samt närhet till godsstråket mellan Göteborg och Malmö och Storstockholmsregionen, gör det till en idealisk plats för logistikföretag.

Det nya lagret kommer även att fungera som PostNord TPL:s regionkontor, och i samband med detta har stort fokus lagts på att skapa en trivsam arbetsmiljö. Bland annat kommer personalen att ha tillgång till gym. Målet är att fastigheten ska bli ett referensobjekt för andra TPL-regioner med planer på att expandera, säger Postnord i ett pressmeddelande..