Inlog säljer logistikfastighet till BlackRock

maj 2, 2023 Fastigheter , Logistik , Miljö/CSR

Inlog har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Norrköping till BlackRock.

Fastigheten ligger i Norrköping i nära anslutning till E4:an med en yta om cirka 62 500 kvm. Fastigheten är till 100% uthyrd till PostNord TPL.

Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Fastigheten kommer ha solpaneler installerade på taket och förberedas för automatiserad lagerhantering från Autostore. Transaktionen har skett off-market.

– Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Inlog har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg på Inlog.

– Vi har som målsättning att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld, säger Hans Bengtsson på Inlog.

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare förvärv i linje med vår nordiska strategi där moderna logistikfastigheter spelar en viktig roll i uppbyggnaden av vår fastighetsportfölj. Norrköping har ett bra läge med goda kommunikationer till många konsumenter, och med en miljöcertifierad fastighet med automatiserad lagerhantering kommer vi kunna skapa stort värde för våra hyresgäster, säger Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av första kvartalet 2024.

JLL och Wistrand har varit kommersiell respektive legal rådgivare till Inlog. Linklaters har varit legal rådgivare till BlackRock