PostNord bygger 5 000 kvm i Västerås

augusti 17, 2016 Fastigheter , Lager , Logistik
Logistikfastighetsutvecklaren Bockasjö ska bygga en ny, 5 000 kvm stor terminal för PostNord i Västerås.

Den nya terminalen byggs som ersättning för fem befintliga lokaler och terminal. Den nya anläggningen är enligt ett pressmeddelande “helt anpassad för att möta den snabbväxande näthandelns krav på rationell hantering av gods och paket”.

– Vi är stolta och glada över att fördjupa samarbetet med PostNord, kommenterar Bockasjös vd Joakim Hedin.

Bockasjö hyr sedan tidigare ut flera logistikcentra till Postnord. I dagarna inledde Bockasjö även bygget av en ny stor paketsorteringsanläggning i Örebro som ska bli totalt 26 589 kvm.

– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga logistikbranschen. Den nya anläggningen i Västerås blir ett viktigt nav i vår verksamhet, kommenterar Anders Holm, vd på PostNord Sverige.

Bägge fastigheterna byggs av Bockasjö och kommer sedan att hyras ut till PostNord på långsiktiga avtal.Bägge fastigheterna kommer efter uppförandet att övertas av Logistikfastigheter i Sverige, ett förvaltande fastighetsbolag som Bockasjö bildade i februari i år och äger tillsammans med tjänstepensionsfonden Alecta.

Byggstart för den nya anläggningen i Västerås beräknas bli om 4-5 månader och anläggningen ska stå klar vid årsskiftet 2017-2018.


Läs mer