Prologis köper två fastigheter i Stockholm Nord

oktober 26, 2018 Fastigheter , Lager

Prologis meddelade idag förvärvet av två moderna fastigheter som totalt omfattar mer än 16 000 kvadratmeter logistikyta. Fastigheterna ligger i Upplands Väsby och Rosersberg, nära både centrala Stockholm och Arlanda flygplats.

Säljare är fastighetsbolaget i Sortex of Sweden gruppen. Där ingår även den nuvarande hyresgästen, livsmedelsbolaget Sevan, som är marknadsledare inom kategorin världens mat.

Förvärvet är uppdelat i två delar. I den första delen förvärvar Prologis 6 200 kvadratmeter moderna logistiklokaler ‒ nära E4:an och bara cirka 20 minuter till centrala Stockholm. Sevan kommer att sitta kvar som hyresgäst under ett år, varefter lokalen med sitt mycket attraktiva logistikläge kommer att vara tillgänglig för ny hyresgäst. Den andra delen av avtalet omfattar en förbindelse att förvärva en ny 10 100 kvadratmeter stor logistikfastighet som just nu projekteras. Byggnaden ska uppföras alldeles intill Prologis egen fastighet i Rosersberg, bara några få minuter från Arlanda flygplats och cirka 30 minuter från centrala Stockholm. I avtalet ingår att Sevan blir hyresgäst i den nya lokalen genom ett långt hyresavtal.

Den nya fastigheten som ska uppföras i Rosersberg kommer att vara miljöcertifierad, ha in- och utvändig LED-belysning, ESFR sprinklers, 11,5 meters fri invändig takhöjd samt en 55 meter djup lastgård.

Tillsammans med Prologis logistikpark på Arlanda, Jordbro DC1 och en fastighet i Eskilstuna, förvaltar Prologis nu nära 135 000 kvadratmeter logistikyta i Stockholmsområdet. Bolaget har även ytterligare markområden som är tillgängliga för byggnation.

‒ Vi är glada över att kunna sluta det här avtalet och samtidig välkomna en ny kund. Att expandera i Sverige och särskilt i den viktiga Stockholmsregionen är ett av våra fokusområden. Förvärvet ligger också i linje med vår tillväxtstrategi för Sverige, kommenterar Bram Verhoeven, Regional Head Northern Europe.

Sevan producerar, importerar och säljer mat från alla världens hörn.

‒ Vår verksamhet har vuxit stadigt vilket gör att vi behöver större lokaler för att kunna expandera vidare. Avtalet är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete med Prologis där vi tillsammans arbetat som ett team i en lösningsorienterad affärsprocess. Både för att ta fram de tekniska specifikationerna för den nya fastigheten och utveckla den affärsmässiga lösningen, kommenterar Michael Maroutian, koncernchef på Sortex of Sweden gruppen.