Planerna tar form för Munkedals logistikcenter

En jättesatsning inom logistikområdet med namnet Håby Logistikcenter planeras invid E6-motorvägen mellan Gläborg och Håby vid Munkedal strax norr om Uddevalla.

– Vi hoppas kunna börja gräva nästa sommar, säger Owe Andersson, vd för LBC Bohusfrakt, i en kommentar till tidningen Bohusläningen.
Satsningen beräknas kosta runt 250 miljoner kronor och bakom projektet finns det nystartade företaget HLC AB (Håby Logistikcenter AB). Det ägs i sin tur av de tre företagen LBC Bohusfrakt, Kungshamnsfiskarna AB och Ecus, som arbetar inom området tull- och skattefrågor.
– Vi har option på marken och en detaljplan har tagits fram som ska ställas ut fram till årsskiftet, säger Owe Andersson. Den nya logistikanläggningen omfattar 20 000 kvadratmeter, varav hälften som torrlager och hälften som kyl- och fryslager, på ett
markområde på 325 000 kvadratmeter.
– En viktig nyhet är att vi har tagits upp i organisationen Foodport, som är ett transportnätverk i Europa som har ett kluster av olika företag inom livsmedelbranschen under sig, berättar Owe Andersson, som räknar med minst ett 50-tal nya arbeten inom logistikverksamheten som en följd av det nya logistikcentret.

Av Peter Lorin
 

Läs mer:

Logistiksatsning kan ge 100 nya jobb i Munkedal (2012-02-15)


Läs mer