ÖoB effektiviserar bort Motala-lagret

februari 29, 2016 Arbetsmarknad , Fastigheter , IT/Teknik , Lager
ÖoB effektiviserar bort Motala-lagret
Runsvengruppens investering i ett maxipacker-system har fördubblat antalet pallplaser i lagret. Fotograf Curt Ekblom AB

Runsvengruppens investering i ett maxipacker-system har fördubblat antalet pallplaser i lagret. Fotograf Curt Ekblom AB

Nu effektiviserar Runsvengruppen, som äger lågpriskedjan ÖoB, sin lageryta i Skänninge och stänger därmed sitt externa lager i Motala till sommaren, en yta på 15 000 kvadratmeter.

1992 köpte familjeföretaget Runsvengruppen butikskedjan Ö&B som då bestod av 9 butiker. I dag är de uppe i över 100, vilket kräver ett stort centrallager.

– Vi har vuxit volymmässigt i bolaget och har behov av mer yta, säger företagets vd Johan Sjöhagra till Corren.

Samtidigt har lokalerna i Skänninge inte varit anpassade till expansionen. Därför har man tvingats använda andra lagerytor. I gamla Electrolux lokaler i Motala har företaget haft lager i omgångar, nu senast i nära två år, enligt logistikchef Mattias Eriksson.

Företaget har idag ett 30-tal anställda i Motala, men deras jobb försvinner inte med flytten till Skänninge, eftersom det inte handlar om några nedskärningar, endast lokalbyte ett par mil bort. För att på bästa sätt utnyttja lagret på hemorten har företaget också investerat i ett nytt lagringssystem, System Maxipacker från EAB. Systemet har gjort att bolaget kunnat öka lagringsytan i det befintliga lagret från 9 800 till 19 680 pallplatser.

– Just nu är vi i en konserveringsfas, vi har växt mycket och är Sveriges största lågprisaktör, kommenterar Mattias Eriksson, logistikchef Runsvengruppen.

 


Läs mer