Nytt Helsingborgslager åt Postnord TPL

maj 8, 2019 Fastigheter , Logistik
Nytt Helsingborgslager åt Postnord TPL

Nya logistikytor åt Postnord TPL i Helsingborg. Foto: Logicenters.

Skanska utvecklar och bygger en ny  30 150 kvadratmeter stor logistikanläggning i Helsingborg, åt Logicenters för hyresgästen Postnord TPL.

Logistikanläggningen kommer att ha “framtidssäkrade specifikationer” anpassade för Postnord TPL, enligt ett pressmeddelande.  Anläggningen utvecklas och byggs av Skanska Sverige och beräknas vara färdigställd första kvartalet 2020, då hyresgästen Postnord TPL flytta in. Ägare av fastigheten blir Logicenters, som köpt fastigheten för ca 240 miljoner SEK.

– Vi är mycket glada över försäljningen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Logicenters då vi tillsammans utvecklar över 50 000 kvadratmeter lokalyta på övriga platser i landet, säger Henrik Ahnström, chef Projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastigheten ligger i ett väletablerat företagsområde längs Österleden i Helsingborg, med närhet till både E4 och E20, som växer som logistiknav. Den nya anläggningen kommer att vara belägen med bra skyltläge.

– Helsingborg är en av Sveriges knutpunkter när det gäller logistik, vilket gör oss glada över att investera i en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att bredda vår portfölj i hela Sverige. Anläggningen passar väl in i vår strategi att erbjuda lokaler i optimala lägen såväl som specifikationer av modern standard, kommenterar Matthias Kettelhoit, Commercial Head, Logicenters.