Mats Johnson ny vd i Speed Group

maj 8, 2019 Arbetsmarknad , Logistik

Mats Johnson, ny vd på Speed Group. Foto: Speed Group.

Mats Johnson har utsetts till ny vd i Speed Group, efter Peter Nilsson som lämnade posten i oktober förra året.  Mats kommer närmast från rollen som logistikdirektör på Tamro och tillträder tjänsten senast i december 2019.

Under tiden fortsätter Jan Krepp verka som tillförordnad vd. Mats har under hela sin karriär varit verksam inom logistiksektorn och har ett förflutet som vd för Schenker Logistics AB innan han gick till en roll som logistikdirektör på Tamro. Under sin tid på Tamro har Mats bland annat drivit arbetet med att anpassa verksamheten till den omreglerade apoteks- och sjukhusdistributionsmarknaden samt automatiserat verksamheten för en ökad kostnadseffektivitet och kundnytta.

– Speed Group är just nu inne i en lönsamhetshöjande konsolideringsfas efter en period med kraftig tillväxt. Styrelsens ambition är att konsolideringsarbetet skall vara slutfört under 2019 och att Speed Group därefter kommer stå med en plattform som möjliggör en fortsatt lönsam tillväxtresa. Styrelsens bedömning är att Mats Johnson är rätt person att leda bolaget på denna resa, kommenterar Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande för Speed Group.