Nytt lager för AD Sverige i Stigamo

december 18, 2019 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Nytt lager för AD Sverige i Stigamo

AD Bildelars nuvarande, 20 500 kvm stora centrallager i Stigamo logistikpark, Jönköping. Foto Logicenters.

Logicenters och Qvana Invest ska tillsammans utveckla ytterligare en logistikanläggning i Stigamo logistikpark, Jönköping. Hyresgäst blir AD Sverige (med AD Bildelar m fl dotterföretag), som redan hyr grannfastigheten  och nu expanderar till ytterligare en anläggning.

Inflyttning i den totalt 25 000 kvm stora anläggningen är beräknad till slutet av 2020. AD Bildelar, som redan hyr grannfastighet för sitt centrallager blir hyresgäst i den nya fastigheten och företaget expanderar därmed  sin närvaro i området. AD Bildelar flyttade in i sitt nuvarande centrallager i Jönköping är på 20 5000 kvm 2017, ett lager som 2018 såldes till NREP Logicenters av lokala aktören Reach fastigheter.

– Det är både roligt och viktigt att vi kommer att få tillgång till ytterligare lageryta i Jönköping. Att denna anläggning dessutom uppförs i direkt anslutning till vårt nuvarande centrallager och i ett område som vi trivs i, är något vi ser mycket positivt på. Vi har tidigare mycket goda erfarenheter av att samarbeta med Logicenters och Qvana Invest och vi ser fram emot att expandera och flytta in i vårt nya moderna lager, kommenterar Adam Källberg på AD Sverige AB.

Den nya anläggningen är strategiskt belägen på Norra Stigamovägen och byggs enligt Logicenters standardspecifikation anpassat för moderna logistikverksamheter samt förbereds för installation av solcellsanläggning på taket.