Nya Örebro Truckstop klart till våren

september 27, 2013 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen , Transport

Den nya transportlogistik-anläggningen Örebro Truckstop öppnar i sin helhet i april 2014, då även den nya säkerhetsparkeringen för nästan hundra lastbilar står klar. Flera funktioner blir dock färdiga redan i år.

Örebro Truckstop blir en av Skandinaviens mest kompletta anläggningar för den tunga trafiken med ett strategiskt läge i logistik-knutpunkten Örebro precis i skärningspunkten mellan E18 och E20 på Berglunda industri- och logistikområde.
Bara några mil söderut finns också Hallsbergs stora kombiterminal med kopplingar till spårbunden godstrafik via västra stambanan Stockholm-Göteborg och den nord-sydliga järnvägslinjen Mjölby-Hallsberg-Örebro-Krylbo.
Det är örebroföretaget Engströms som bygger och äger truckstop-anläggningen, medan Örebro kommun ska äga den nya, anslutande säkerhetsparkeringen för tunga fordon.

Bland de många servicefunktionerna vid Örebro Truckstop märks bland annat en specialanpassad bränslemack för tunga fordon, butik och bistro, tvätthallar för lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner, verkstad för lastbilar och entreprenadmaskiner, smidesverkstad för t ex lastbilspåbyggnader, reservdelsbutik för lastbilar och entreprenadmaskiner, minihotell/övernattningsrum, konferens- och utbildningslokaler med mötesrum och en radiostation med inriktning på godstrafiken.

Dessutom planeras även för en lastbilsbesiktning, en lastbilslackering och kontor för uthyrning. I direkt anslutning blir det även även däckservice för lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner samt en Scania-verkstad.

Av Peter Lorin
 


Läs mer