Postnords vapen mot Kinapaketen – en superscanner

april 17, 2018 E-handel , IT/Teknik , Logistik

Postnord investerar i en superscanner i mångmiljonsklassen för att klara hanteringen av Kinapaketeten, det skriver tidningen Market. 

”Det är en världsunik lösning som kommer att förändra allt”, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord, till Market.

Sedan momsavgiften på 75 kronor per paket infördes den 1 mars i år har högarna på det temporära ”Kinalagret” i Örebro växt sig större och större, liksom kritiken från kunderna.

I dag väntar över en halv miljon paket på att skickas tillbaka till ursprungsländerna. Postnord har nio veckor på sig att returnera varorna – ett arbete som kräver stora resurser och innebär en tung manuell hantering för medarbetarna. Men en ny maskin ska göra jobbet lättare.

– Det handlar om en ny superscanner där maskininlärning gör att systemet blir smartare och smartare med tiden. Det är en världsunik lösning som kommer att avlasta våra medarbetare väldigt mycket, säger Thomas Backteman till Market.

Den nya scannern kommer med stor sannolikhet placeras i Stockholm och vara på plats någon gång innan jul.

– Med teknikens hjälp kommer vi att kunna få fram mycket mer information, vilket gör att våra medarbetare inte behöver jobba lika mycket med varje paket eller brev, säger Thomas Backteman.

 


Läs mer