Nu invigs Jysks nya höglager i Nässjö

januari 13, 2016 Fastigheter , IT/Teknik , Lager , Logistiklägen
Nu invigs Jysks nya höglager i Nässjö
- Bygget har gått fantastiskt bra, nu återstår den stora utmaningen - att få plocket att funger, säger Annika Löfgren. Foto Jysk

– Bygget har gått fantastiskt bra, nu återstår den stora utmaningen – att få plocket att funger, säger Annika Löfgren. Foto Jysk

 

 

Den 25 januari inviger Jysk sitt senaste bygge i Nässjö, ett 12 000 kvm stort höglager. Samtidigt samordnas lagerverksamheten till det utbyggda jättelagret på totalt 70 000 kvm.

Just nu pågår ett febrilt arbete hos Jysk i Nässjö. Inlagringen i bolagets nya höglager är klar och snart ska den nya verksamheten gå live.

– Invigningen sker den 25 januari, så det blir en hektisk start på året, säger Annika Löfgren, platschef och logistikchef för Jysk i Nässjö.

Totalentreprenör för lagerbygget är SSI Schäfer, som även står för inredning och automation. Kontraktet är värt närmare en halv miljard SEK. Att en automationsleverantör är huvudentreprenör för lagerbyggen är inte så vanligt, men SSI Schäfer har tidigare gjort flera liknande projekt för just Jysk.

– Hela byggprojektet har gått fantastiskt bra, även inlagringen. Nu återstår den stora utmaningen – att få plocket att fungera. Hur det går vet vi om ett par veckor.

 

Avvecklar externa lager

Jysks nya 12 000 kvm stora höglager har 76 000 pallplatser och ska kunna hantera 165 000 pallar. Totalt får Jysk nu nära 70 000 kvm lager i Nässjö.

Jysk har runt 150 anställda i Nässjö och Nässjölagren försörjer Jysks ca 200 butiker i Sverige och Finland. Fram till nu har Jysk haft åtta externa lager i Nässjö med omnejd, som nu håller på att avvecklas.

– Utbyggnaden gör att vi kan samla lagerverksamheten på en plats. Vi kommer att behålla två av de externa lagren en tid framöver, men de flesta ska avvecklas.

5 000-6 000 containrar, och ungefär lika många lastbilar, levererar till Nässjölagret per år. Inflödena kommer via Göteborgs hamn med tåg till Jönköping, där de flyttas över till lastbil för de sista milen.

 

Kommunalt engagemang avgjorde placeringen

Jysk byggde sitt första höglager i Nässjö år 2000 och nästa bygge stod klart 2005. Höglagret blir Jysks tredje utbyggnad i Nässjö.

– Att Jysk valde Nässjö var främst tack vare det kommunala engagemanget hos Nässjö Näringsliv, NNAB och Holger Jonasson, de erbjöd oss en helhetslösning med mark och bygglov.

– Kommunen har varit fantastisk och stöttat oss under hela byggprocessen.

Text Hilda Hultén


Läs mer