Nu bygger DHL äntligen i Eskilstuna

augusti 22, 2018 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
Nu bygger DHL äntligen i Eskilstuna

Logicenters har köpt DHLs 100 000 kvm stora tomt i Eskilstuna logistikpark. Här ska man nu bygga en 36 000 kvm stor TPL-anläggning för DHLs räkning. Foto Logicenters

Efter fem års velande har DHL nu sålt sin 100 000 kvm stora markoption i Eskilstuna logistikpark till NREP Logicenters, som ska uppföra en 36 000 kvm stor logistikfastighet för DHLs räkning på tomten. Byggstart väntas ske under hösten. 

Det var 2013 som DHL bytte till sig den 100 000 kvm stora tomten i Eskilstuna logistikpark, mot DHLs dåvarande terminal i Ekeby. Den ursprungliga planen var att snabbt börja bygga en 60 000 kvm stor anläggning för tredjepartslogistik på tomten. Men trots långtgående planer så har spaden aldrig satts i jorden, till kommunens förtret.

Men nu blir det andra, fast något mindre, bullar. I augusti sålde DHL tomten till det aggressivt expanderande NREP Logicenters. I avtalet ingår att Logicenters bygger en 36 000 kvm stor TPL-terminal för DHLs räkning. Ett hyresavtal på tio år är tecknat för fastigheten i samband med försäljningen. Byggstart väntas ske i september och TPL-terminalen väntas vara färdig för inflyttning sommaren 2019.

Det återstår nu möjlighet att bygga ytterligare ca 30 000 kvm logistikytor på tomten, och Logicenters företrädare kommenterar i ett pressmeddelande att man redan tittar på fler etableringsmöjligheter i parken. Om detta innefattar ytterligare markköp eller etablering på den nu förvärvade fastigheten framgår inte.

Av Hilda Hultén