Nelly flyttar lagret till Falkenberg

januari 24, 2012 Fastigheter , Logistiklägen
Nelly flyttar lagret till Falkenberg

Modekedjan Nelly.com lämnar Borås för Falkenberg i brist på större lagerlokaler.

Snabbväxande Nelly.com lägger ner sitt lager i Borås och flyttar lagerverksamheten till Falkenberg. Orsaken är bristen på större lokaler, rapporterar Borås Tidning.

Den snabbväxande e-handelsmodekedjan Nelly.com har växt kraftigt. Från att ha haft en yta på 600 kvadratmeter för fyra år sedan har man i dag cirka 12 000 kvadratmeter. Nu behöver man mer och för att kunna expandera räknar Nelly.coms vd Peter Rosvall med att det behövs kanske 40 000 kvadratmeter framöver.
– Vår lokal på Ålandsgatan har varit för liten ganska länge och vi har jobbat sedan 2010 på att hitta en annan lösning, säger han till Borås tidning.
– Vi letade först efter en lokal och sedan började vi leta efter mark. Vi hittade ett ställe som såg bra ut men det blev inget med det. När höstkollektionen nu kommer måste vi ha nya lokaler om vi skall klara julhandeln.

Flyttar till spritfabrik
Efter de misslyckade försöken att hitta lokaler i Borås lägger alltså Nelly.com ned sitt lager. I stället flyttar företaget hela lagerverksamheten till Falkenberg, där man flyttar in i Vin & Sprits gamla höglager i Falkenbergs hamn. Lagret i Borås har skötts av Logent, men nu tar Buisness Link i Falkenberg över. Totalt berörs ett 100-tal medarbetare av flytten, varav 45 tillsvidareanställda och en stor del Samhallanställda och timanställda.
– Vi hoppas så många som möjligt av de visstidsanställda skall flytta med till Falkenberg, vi vill ha erfaren personal, säger Peter Rosvall.
Flytten beräknas vara avklarad i juli.