Närproducerad logistik på Rustas nya centrallager

oktober 16, 2015 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Närproducerad logistik på Rustas nya centrallager
Kommunalrådet Lars Stjernquist S var nöjd över Rustas jätteetablering i Norrköping, när han klippte bandet som hölls av de båda huvudägarna Anders Forsgren och Bengt Olov Forsell. Foto Lena Sonne

Kommunalrådet Lars Stjernquist S var nöjd över Rustas jätteetablering i Norrköping, när han klippte bandet som hölls av de båda huvudägarna Anders Forsgren och Bengt Olov Forsell.
Foto Lena Sonne

I början av oktober invigdes Rustas nya centrallager i Norrköping, årets största nya centrallager på 57 000 kvm, plus ett 32 meter högt höglager på 7 700 kvm. .

Det bemannas med egen personal och byggnaden ägs också av Rusta.

De 100 nya eltruckarna från Toyota i Mjölby hämtar redan varor i hyllorna för lagret var redan igång vid den officiella invigningen den 5 oktober.

Sammanlagt finns plats för ca 150 000 pallar, vilket gör det till årets största helt nya centrallager, mätt i kapacitet. En stor del är ett manuellt trucklager, med plats för omkring 80 000 pallar.

Automationen är omfattande. Det nya lagret har möjlighet till djupstapling med robotar. Nytt är också hissautomaterna och det imponerande, helt automatiska höglagret, 32 m högt. På en yta av 7 700 kvm med 64 000 pallplatser, arbetar nio kranar med att fylla på säsongsvaror till julruschen.

Förvånande mycket av utrustningen är närproducerad. Det gäller nämligen inte bara truckarna från Toyota i Mjölby.

Kranarna i höglagret är tillverkade av Swisslog och “närproducerade” i Boxholm i Östergötland. Och det nya affärssystemet har IFS, med ursprung i grannstaden Linköping, som leverantör.

Totalt satsar Rusta ca 1 miljard på det nya centrallagret som ska betjäna 85 butiker i Norge och Sverige.

Möjligheterna att börja ta in containers från Sydostasien via Norrköpings hamn är ett viktigt skäl för flytten från flera lager i Småland och till Norrköping.


Läs mer