Melitta förlänger med DHL

december 4, 2012 Fastigheter , Logistik , Produktion
Melitta förlänger med DHL

DHLs anläggning i Klippan utanför Helsingborg. Foto: DHL

Melitta förlänger sitt avtal med DHL Supply Chain med 3 år. Avtalet gäller ca 24 000 ordrar per år som hanteras vid DHLs lageranläggning i Klippan.

Anläggningen i Klippan är särskilt anpassat för produkter inom dagligvaruhandel och fackhandel. Förutom traditionell lagerhantering med plock och pack kommer DHL Supply Chain sköta mervärdestjänster som co-packing, re-packing och etikettering.

– Vi har haft ett långt samarbete med DHL i Klippan och vår ambition har hela tiden varit att stärka det ytterligare för att på så sätt få möjligheten att effektivisera processerna både för oss och för DHL, säger Stavros Papadopoulos, Head of Finance, Controlling & Administration på Melitta i ett pressmeddelande.

– Processerna är väl genomarbetade, det är otroligt viktigt och tar lång tid att bygga upp.

Melitta Scandinavia är den största leverantören av kaffefilter, kaffemaksiner, dammsugarpåsar och dammsugartillbehör i Sverige med varumärken som Melitta, Swirl och Medisana. Företaget har haft sitt skandinaviska lager i Klippan sedan 1996.

– Vår anläggning i Klippan har ett mycket bra geografiskt läge för hela den nordiska marknaden med närheten till Danmark, Finland och Norge. Vår anläggning är dessutom anpassad för snabbrörliga produkter vilket passar Melitta mycket bra, kommenterar Mikael Rosengren, Commercial Manager på DHL Supply Chain.


Läs mer