Bockasjö bygger 25 000 kvm på spekulation i Göteborg

februari 15, 2016 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

Bockasjö har beslutat att bygga ett lager på ca 25 000 kvm i den nya logistikparken vid Göteborgs hamn. Bygget sker på Spekulation och är det fjärde spekulationsbygget som drar igång i Göteborgsregionen under året.

Markarbetena för det nya lagret är igång och bygget väntas vara klart under första halvan av 2017.

– Vi drar igång bygget i maj-juni och förhoppningsvis är det inflyttningsklart om ett drygt år, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.

Bockasjö blir därmed det fjärde logistikfastighetsbolaget som drar igång spekulationsbygge i Göteborg. Även Prologis  bygger 37 000 kvm i den nya logistikparken, Port of Gothenbug Logistics Park, med möjlig inflytt omkring årsskiftet 2016/2017, och NCC Property Development bygger knappt 10 000 kvm i hamnparken, där en tredjedel av lokalen är uthyrd till Brandon, och resten byggs på Spekulation.

Även Next Step Group har dragit igång ett spekulationsbygge på ca 12 000 kvm i Mölnlycke Logistikpark i Härryda kommun utanför Göteborg. Bockasjö har också en stor markyta vid Landvetter som ägs genom ett joint venture med Swedavia.

– Vi har dragit igång markarbeten och förbereder för sammanlagt 100 000 kvm där, men väntar tills vi har kontrakt innan vi drar igång byggen, säger Joakim Hedin.

Totalt byggs närmare 84 000 kvm på spekulation i Göteborg under året.

– Jag tror att det beror på att alla ser potentialen i Göteborg som etableringsläge och tror att det finns goda möjligheter att få ytorna uthyrda. Sen upplever jag att det är en snabb process från beslut till önskad inflytt när kontrakten väl skrivs, så då är det positivt att det finns lediga ytor.

Av Hilda Hultén

 


Läs mer