LTN planerar ny logistik

augusti 23, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

LTN Fastigheter AB är det norskägda fastighetsbolag som för tio år sedan köpte stora delar av statliga Svenska Lagerhus fastighetsbestånd runt om i Sverige. Nu planerar bolaget 30 000 kvm ny logistik i bl a Södertälje och Falkenberg.

Idag har det flesta av logistikfastigheterna sålts vidare. Men två är kvar i LTNs ägo och man har inga omedelbara planer på att sälja de här fastigheterna, som finns i Falkenberg och i Södertälje.
Ett av de största lagerbyggnaderna som LTN fortfarande äger är Vin & Sprits stora lagerbyggnad i Falkenbergs hamn, på ca 75 000 kvm, i dagligt tal kallat ”Spritan”.
– Hela den här fastigheten är uthyrd för olika ändamål. Men vi har möjlighet att bygga ut den med ytterligare 20 000 kvm säger Jörgen Hallgren, vd LTN Fastigheter AB till Intelligent Logistik.
– Vi för en dialog med flera intressenter och kommer inte att bygga ut på spekulation. Med nuvarande hyresgäster finns det stora möjligheter för synergieffekter inom tredjepartslogistik och därmed för kostnadseffektiva lösningar för de som väljer att etablera här.
I LTNs planer för den nya stadsdelen Kattegatt i Falkenbergs hamn, ingår också utrymmen för handel och kontor och ca 600 nya bostäder i havsläge.
– I Södertälje Logistic Center erbjuder vi också effektiva logistiklösningar. Totalt har anläggningen ca 22 200 kvm yta. Av dessa är ca 4 600 kvm lager och 1 500 kvm kontor till uthyrning i nuläget. Ytan kan också delas av för flera hyresgäster.
– Även här har vi en byggrätt, på ca 10 000 kvm logistikytor, med 10 meters takhöjd,.som vi kan börja bygga så snart det finns intressenter.
Fastigheten i Södertälje har förvärvats från Kungsleden. Men både Södertälje och Falkenberg är utmärkta logistiklägen och kan därför vara intressanta att behålla, menar Jörgen Hallgren.
– Fast allt är ju till salu – till rätt pris.
 

Text: Gösta Hultén


Läs mer