Bockasjö storinvesterar i Arlandastad

augusti 23, 2012 Fastigheter , Logistik , Produktion

Tillsammans med Schenker Logistics uppför Bockasjö nu två större logistikfastigheter I Arlandastad, en investering på en halv miljard kronor. Totalt 60 000 kvadratmeter ska stå färdigt till hösten 2013.
 

Schenker Logistics är redan tidigare etablerade i området och nu har ett längre hyresavtal gällande 31 000 kvadratmeter tecknats för en av fastigheterna som ska byggas, den andra fastigheten byggs på spekulation.

– Intresset för att etablera sig i området är stort, därför väljer vi att bygga båda fastigheterna samtidigt, och på det viset uppnå skalfördelar. Förhandlingar förs med flera potentiella hyresgäster, säger Joakim Hedin.

I den andra fastigheten kommer Bockasjö kunna inhysa flera hyresgäster och i dagsläget sker förhandlingar med flera olika intressenter.

Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Green Building, vilket innebär att energianvändningen är 25% lägre än Boverkets byggregler.

Totalt investerar Bockasjö 500 miljoner i de nya fastigheterna. Byggnationen startar under hösten 2012 och inflyttning beräknas till hösten 2013.
 


Läs mer