Bauhaus satsar på e-handel och distribution i Stockholm

oktober 2, 2018 E-handel , Logistik

Bauhaus vd Kenneth Litland säger att byggvarukedjan nu tar branschens första kliv mot en helt oberoende distributionskedja från lager till kundens dörr. Foto: Bauhaus.

Bauhaus startar  e-handelsbolag och planerar en ny distributionsanläggning i Stockholmsområdet.  

Byggvarujätten Bauhaus gör  utvidgar förra årets logistiksatsning i Göteborgsområdet. Både Stockholms- och Malmöregionen blir en del av logistiksatsningen och så småningom kommer en ny distributionsanläggning nära Stockholm att etableras. Det möjliggör för företaget att äga hela distributionskedjan från lagret ända till kundens dörr och därmed ytterligare kunna förhöja servicen gentemot kunderna.

– Vi måste ta tag i det här. E-handel är en så pass stor del av vår affär att leveranserna bara måste fungera och enda sättet vi kan säkerställa det är att äga hela leveranssystemet själva. Framgången med den här satsningen i Göteborg har varit enorm och det här är vårt sätt att garantera både bättre ekonomi i distributionsledet och en bättre servicenivå mot våra kunder, kommenterar Kenneth Litland, vd på Bauhaus Sverige.

Bauhaus E-handel AB kommer att ta hand om distribution, logistik, e-handel och alla varuflöden i Bauhaus-systemen. Den nya Stockholmsanläggningen planeras att kunna anläggas förhoppningsvis så tidigt som under 2019 och kommer innebära 100 till 150 nya arbetstillfällen i regionen.


Läs mer