Klövern säljer Karlstadsfastigheter till Randviken

oktober 22, 2019 Fastigheter

Klövern säljer hela sitt fastighetsbestånd i Karlstad, som består av totalt 42 fastigheter, till Randviken Fastigheter, för 2,6 miljarder kronor.

– För oss på Klövern känns Randviken som rätt bolag att driva denna portfölj vidare, som vi ägt och förvaltat under lång tid. Det skall bli spännande att följa Randviken med dess ambitioner i framtiden, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna har en total sammanlagd uthyrningsbar yta om runt 204 000 kvadratmeter och inhyser främst kontor samt lager/logistik. Den ekonomiska uthyrningsgraden ligger på 95 procent och de största hyresgästerna är bland andra Karlstad kommun, ÅF Pöyry , Pensionsmyndigheten, Migrationsverket samt WSP. Hyresvärdet uppgår till 247 miljoner kronor per år.

– Vi är glada och känner ett stort förtroende att få fortsätta förvalta denna välbalanserade och fina fastighetsportfölj som Klövern varsamt byggt upp och förvaltat under lång tid. Självklart är det även extra kul för mig och Karim då vi som grundare av Randviken Fastigheter båda härstammar från Karlstad, säger Tobias Emanuelsson, VD & medgrundare Randviken Fastigheter i ett pressmeddelande.

Frånträde är planerat till den 29 november 2019.