Kavli köper Bring Frigos lager i Eslöv

Kavli köper Bring Frigos lager i Eslöv

Kavli tar över Bring Frigos lager i Eslöv. Foto: Kavli.

Kavli köper Bring Frigos lagerfastighet i Eslöv, två km från Kavlis fabrikslokaler. Fastigheten är på ca 46 000 kvm och har en total byggnadsyta på närmare 10 000 kvm. 

– Kavli har vuxit kraftigt de senaste åren och förvärvet av denna lagerfastighet säkerställer vår fortsatta expansion för de närmaste åren. Vi har funnits i Eslöv i snart 150 år och vill fortsätta utveckla verksamheten i kommunen. Denna investering, i kombination med möjligheten att förvärva ytterligare tomtyta i anslutning till fastigheten, säkerställer att vi fortsatt kommer kunna växa och förbli en stor arbetsgivare i kommunen, kommenterar Gerhard Bley, vd för O. Kavli AB.

 

– För Bring Frigos del är försäljningen av anläggningen i Eslöv ytterligare ett steg i satsningen på vårt logistikcenter i Helsingborg. Bygget av vår nya anläggning i Vasatorp pågår för fullt och vi ser fram emot att fortsätta att ytterligare stärka vårt erbjudande inom tempererade tjänster, kommenterar Peter Haveneth, vd Bring Frigo.

– Fastigheten Gurkan 2 i Eslöv kommer ställas om från fryshus till lagerfastighet, vilket innebär en fortsatt utveckling av livsmedelsindustrin i Eslöv. Fastigheten kan tillbyggas ytterligare, vilket passar ett expanderande företag som Kavli, säger Magnus Silfver, vd och fastighetsmäklare för Relier Syd AB som förmedlat och varit rådgivare i denna fastighetsförsäljning.


Läs mer