Retta får utökat förtroende att förvalta Mileways fastigheter

april 28, 2023 Fastigheter , Logistik

Fastighetsförvaltaren Retta får förvaltningsuppdraget för ytterligare 19 av Mileways logistikfastigheter i regionen runt Göteborg och Malmö. Det nya uppdraget innebär att Retta fortsätter att stärka sin närvaro i södra och västra Sverige.

Johan Streng
Johan Streng, Retta

Sedan den 1 november förvaltar Retta 94 av logistikfastighetsägaren Mileways fastigheter som finns i regionen runt Göteborg och Malmö, och nu utökas uppdraget ytterligare.

– Mileway har blivit en stor och viktig kund för oss och vi är mycket glada för det utökade uppdraget. Det här är ett kvitto på en god start för vårt samarbete, säger Johan Streng, chef för fastighetsförvaltning och Asset Management på Retta.

Mileway är marknadsledande inom fastigheter för så kallad sista milen-logistik, och äger fastigheter med strategiska lägen över hela Europa. Sista milen-leveranser är den sista transporten av en e-handelsbeställning fram till slutkunden.

– E-handeln växer i Sverige, och därmed logistiksektorn. Det gör att behovet av väl underhållna logistikfastigheter ökar. Det har blivit en viktig sektor för oss i fastighetsbranschen, och vi på Retta är glada att nu ytterligare expandera vår verksamhet inom logistikfastigheter, säger Johan Streng.

Retta i Sverige är en del av den nordiska fastighetskoncernen Retta OY och erbjuder tjänster inom Asset Management, hållbarhet, ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt fastighetsdrift. Retta finns idag på ett 40-tal orter i Sverige och Finland. Man har siktet inställt på nordisk expansion, och expansionen i södra och västra Sverige är en del av tillväxtplanerna.

Det nya avtalet med Mileway omfattar teknisk förvaltning av 19 fastigheter i och omkring Göteborg och Malmö, med en total yta om närmare 200 000 kvm. Uppdraget började gälla den 13 april.

Källa: Retta