Husqvarna förlänger TPL-kontraktet

mars 7, 2013 Fastigheter , IT/Teknik , Logistik

Husqvarnakoncernen förlänger sitt avtal med DHL Supply Chain i ytterligare fyra år. Lagret på 30 000 kvm ligger i Jönköping och DHL beräknas årligen hantera volymer på ca 350 000 m³. 

Husqvarna har varit en kund till DHL Supply Chain sedan 1985. Under dessa år har uppdraget expanderat i volym och idag omfattar uppdraget en yta på ca 30.000 m² .

Husqvarnakoncernen tillverkar utomhusprodukter som robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar och trimmers. Koncernens produkter och lösningar säljs via fack- och detaljhandlare till både konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder.

DHL Supply Chain ansvarar för all lagerhantering av färdiga produkter för hela Husqvarnas Norden/Baltikum marknad samt även världsmarknaden för produkter huvudsakligen tillverkade i Huskvarna.

– DHL Supply Chain är en partner till oss sedan många år. De har god kunskap om vår koncern och våra produkter, säger Mats Johansson, VP Warehousing and Transport på Husqvarna i ett pressmeddelande.

Lagret ligger i Jönköping och det DHL kommer årligen att hantera volymer på omkring 350.000 m³ åt Husqvarna.

– I det nya avtalet ingår ett förbättrat lagerhanteringssystem med möjligheter till förbättrad kvalitet i våra leveranser samt produktivitetsförbättringar, säger Mats Johansson.


Läs mer