17 000 kvm nytt logistikcentrum i Västerhaninge

Fastighetskoncernen Goodman som satsar på Nordens logistikfastighetsmarknader, har förvärvat mark i Västerhaninge vid Stockholm South Logistics Centre. Marken är lämplig för exploatering av upp till 17 000 kvm modernt logistikutrymme.

Markförvärvet på en så viktig plats för Stockholmsmarknaden sker efter att Goodman i september 2012 informerade om planerna på att expandera i Norden och att fortsätta exploateringen på Nordens logistikmarknader. Goodman har träffat ett samarbetsavtal med Stockholmsbaserade fastighets- och kapitalförvaltningsbolaget Estea AB, tidigare Svensk Fastighetsfond AB (SFF).

– Vårt mål är att erbjuda kunderna moderna logistikbyggnader vid Stockholm South Logistics Centre. Vi tror att kunderna har nytta av vårt erbjudande som omfattar flexibel utformning, flexibla hyresvillkor liksom tillgång till 5 000 kvm på en attraktiv plats, kommenterar Roger Peters, regionansvarig för Nord- och Östeuropa på Goodman.

Logistikanläggningen vid Stockholm South Logistics Centre kommer att omfatta 17 000 kvm med tillhörande kontor, sociala ytor och en entresolvåning och kan flexibelt delas upp i tre delar.

Byggnaden kommer att ha ca 11,8 meter fri höjd och minst en dockningsanläggning per 1000 kvm. Andra specifikationer är certifierat ESFR-sprinklersystem, golvets lastkapacitet på minst 50 kN/kvm och kontinuerlig övervakning.

Stockholm South Logistics Centre erbjuder potentiella kunder en strategisk placering för deras logistikverksamhet. Centrumet nås från väg 73, via avfarten Fors Trafikplats och syns från vägen. Anläggningen ligger bredvid Jordbro Industripark. Den är belägen 20 km söder om Stockholms centrum, 25 km från Nynäshamn hamn, 45 km från Bromma flygplats och 76 km från Arlanda flygplats.

Goodman är en integrerad fastighetskoncern som äger, exploaterar och förvaltar logistik- och affärsanläggningar i Storbritannien, övriga Europa samt i Asien, Stillahavsområdet, Nordamerika och Brasilien. Bolaget har 970 anställda och 36 kontor i 17 länder. Företaget äger omkring 400 anläggningar och förvaltar tillgångar på 16,5 miljarder euro.