Haegerstrands vill bygga logistik i Gävle hamn

september 10, 2020 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Haegerstrands vill bygga logistik i Gävle hamn

2019 förvärvade Haegerstrands 15 000 kvm mark strax utanför terminalområdet i Gävle hamn. 6 100 kvm arrenderar de sedan tidigare. Nu vill man bygga lager på båda tomterna. – Före årsskiftet vill vi sätta spaden i marken, säger David Jansson. 

 

David Jansson, marknadschef på Haegerstrands.

Haegerstrands förvärvade den större tomten på 15 000 kvm 2019 från Gävle Hamn AB, med syfte att utöka företagets bestånd av lageryta. Haegerstrand har idag 8 500 kvm lageryta i Gävle hamn – och på de båda tomterna kan man bygga ytterligare 10 000 kvm. Den större tomten är nu markberedd och klar för byggnation.

– Nu är det bara att bestämma sig för hur och vad som ska byggas, antingen hittar vi en eller flera hyresgäster som hjälper oss med att bestämma det, eller så bygger vi själva något som vi tror ska intressera marknaden, säger David Jansson, marknadschef på Gävlebaserade Haegerstrands.

Haegerstrands erbjuder olika typer av logistiktjänster som lager, spedition och tullhantering och satsar bland annat på dörr-till-dörr leveranser.

– Det optimala är att vi får in en eller flera kunder som dels har behov av lagerkapaciteten men som vi också får sköta andra tjänster för som transporter, gods- och tullhantering, säger David Jansson.

Visionsbild över de planerade logistikytorna i Gävle hamn.

 

– Vi har flera intressenter som vi för samtal med men ännu är det inte helt klart. Men före årsskiftet kommer vi ha fattat beslut, säger David Jansson.

Gävle hamn växer och containerterminalen byggs ut till dubbel storlek – det bygget är dock försenat och den nya, utbyggda terminalen väntas stå klar 2021.

– Det påverkar inte oss, vi följer vår tidplan oavsett vad de gör.

Av Klara Eriksson